• BNN
  • RVA
  • QS

Kwaliteit

Betrouwbaarheid als 'core business'

Onderzoek moet leiden tot onbetwistbare resultaten. Daarom verzekert Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen consequent de hoogste mate van betrouwbaarheid. We zijn dan ook erkend door officiële instanties in binnen- en buitenland. Maar belangrijker nog vinden we het vertrouwen van onze klanten. Onze zorg voor kwaliteit gaat daarom verder dan accreditatie.

Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen is voor veel analyses en monsternames geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (L201). Kijk hier voor het overzicht van geaccrediteerde verrichtingen. Dat is een waardevol kwaliteitskeurmerk, want de accreditatie is gebaseerd op jaarlijkse controles en dagelijks gegarandeerde kwaliteit.

Ook andere instanties in binnen- en buitenland erkennen de kwaliteit van Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen. Bijvoorbeeld De Vlaamse Landmaatschappij (VLM), de Duitse Qualität und Sicherheit (QS), Bundesverband Naturkost Naturwaren (BNN) en het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen in België. Een overzicht van onze erkenningen vindt u op agentschapnl.nl. Ons kwaliteitssysteem is bovendien geaccrediteerd volgens NEN-EN ISO/IEC 17025: 2005.

Ringonderzoeken

Om continu zeker te zijn van de kwaliteit van onze resultaten, doet Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen regelmatig mee aan ringonderzoeken. Onafhankelijke instanties versturen dan speciaal geprepareerde monsters naar de deelnemende laboratoria. Die onderzoeken de monsters en sturen de resultaten terug. De keuringsinstantie kan aan de hand van die resultaten de onderzoekskwaliteit onomstotelijk vaststellen. Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen behoort steevast tot de betrouwbaarste laboratoria.

Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen neemt deel aan ringonderzoeken op het gebied van pesticiden van Fapas, QS, de Europese Commissie en LVU.

 

Informatie aanvraag

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u direct contact met ons opnemen door onderstaand formulier in te vullen;